Ексклюзиви
понеділок, 14 березня 2022 13:44

Спецтема: Війна Росії проти України

У МВС розповіли про ситуацію щодо звільнення українських заручників

У МВС розповіли про ситуацію щодо звільнення українських заручників
У жодному українському місті загарбники не можуть знайти легітимного представника влади та схилити його на бік РФ. Фото: facebook.com/MinistryforTOTandIDPs

Результатів від переговорів щодо звільнення українських заручників, захоплених російським окупантами, наразі немає.

Це одне з ключових питань, заявив 14 березня радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко під час національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Окупанти хочуть, щоб вони зробили певні політичні заяви на відео під дулами автоматів. Щоб вони сказали все, що потрібно росіянам. Власне кажучи, на жаль, ситуація отака. На всіх дипломатичних рівнях, яких тільки можливо, з того, що я знаю, українська влада піднімає це питання. Звільнення заручників і звільнення представників законної української влади піднімається в усіх телефонних розмовах, які веде зараз наше керівництво, наші дипломати з усіма і партнерами, і переговорниками, але результатів немає", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недопуск гуманітарного конвою в Маріуполь - особиста вказівка Путіна

Водночас у жодному українському місті загарбники не можуть знайти легітимного представника влади та схилити його на бік РФ.

"Вони не можуть знайти легітимного представника влади. Те, що у Мелітополі відбулося, коли вони просто знайшли якусь депутатку, регіоналку колишню, говорить про те, що вони не мають взагалі якихось навіть натяків на легітимність", - додав Денисенко.

Президент Володимир Зеленський 12 березня вперше озвучив втрати української армії за 17 днів війни. Близько 1300 українських військових загинули з початку повномасштабної агресії РФ 24 лютого.

Зараз ви читаєте новину «У МВС розповіли про ситуацію щодо звільнення українських заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути