неділя, 30 травня 2010 16:13

У мультсеріалі про Україну головним героєм став кіт

У мультсеріалі про Україну головним героєм став кіт
На Київському міжнародному кінофестивалі 28 травня презентували анімаційний проект "Моя країна – Україна". Його художнім керівником є київський мультиплікатор 44-річний Степан Коваль.

"Це серіал анімаційних фільмів, - говорить Коваль. - Він показує любов до країни, нації, батьків. Мультфільм має формувати національну свідомість і допомагати виховувати в українському дусі дітей. Ідея створити цей серіал виникла років 5 тому. Я їздив по різних фестивалях і бачив схожі проекти з Голландії, Англії, Росії, Німеччини. Ми будемо робити серії про усі області України. По контракту маємо випустити 26 серій. Державі сподобалася наша ідея і вона погодилася підтримати проект.

Мультфільм має двох головних герої – кіт та його господар, казкар Сашко Лірник. Герої мандрують Україною. Кіт розповідає казкарю легенди про походження міст. Справжній київський казкар Сашко Лірник, в житті Олександр Власюк, пише сценарій для мультфільму.

"Стьопа приніс мені диск з мультиками інших країн і каже: подивись, от люди таке роблять. Давай ми щось подібне знімемо", - розповідає казкар. - Я запропонував зробити не фільми про історію походження населеного пункту, а в основу покласти оповіді і легенди пов'язані з ним. Офіційна історія виникнення села чи міста – це прісно і цікаво тільки його мешканцям. Я подорожую Україною, збираю фольклор. У кожному селі є якійсь звичай, або вишивка цікава. Наприклад, у серії про карпатське село Шешори ми прив'язалися до того, що це найдовше село у Європі. У ньому більше 15 км тягнеться одна вулиця. Матеріалу вистачить серій на 50".

На фестивалі показали серії про Луганськ, Кривий Ріг, села Легедзино з Черкащини та Шешори Івано-Франківської області. На показ прийшло півсотні глядачів.

Кожна серія проекту триває 3 хвилини. Серіал створює київська студія "Новаторфільм" за підтримки Державної служби кінематографії.

2003 року мультиплікатор Степан Коваль був нагороджений під час Берлінського кінофестивалю "Срібним ведмедем" за фільм "Іхав трамвай N9"

Зараз ви читаєте новину «У мультсеріалі про Україну головним героєм став кіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути