субота, 06 червня 2020 19:09

У МОЗ назвали сім регіонів не готових до послаблення карантину

У МОЗ назвали сім регіонів не готових до послаблення карантину
Сім регіонів не готові до послаблення карантину. Фото: Reuters

В Україні шість областей і місто Київ не відповідають певним критеріям і не можуть перейти на наступний етап ослаблення протиепідемічних заходів.

Відтак, на наступний етап ослаблення обмежень не готові перейти Волинська, Донецька, Житомирська, Львівська, Рівненська, Чернівецька області та місто Київ. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість хворих на Covid-19 збільшується: статистика

Для послаблення карантину, кількість нових випадків COVID-19 протягом 7 днів на 100 тис. населення, повинен становити менше 12. Наразі, у Києві та вищезгаданих областях рівень інцидентності не відповідає необхідній нормі.

"У Донецькій області недостатній рівень охоплення тестуванням, який повинен бути не нижче рівня інцидентності. Тобто, середня кількість тестувань методами полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу протягом останніх 7 днів повинна становити більш як 12 на 100 тис. населення", - сказано в повідомленні.

У Житомирській області через зростання рівня захворюваності на COVID-19 не будуть пом'якшувати протиепідемічні заходи. Враховуючи показники епідемічної ситуації тимчасово не запроваджувати послаблення протиепідемічних заходів на території області, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів" (зі змінами від 03 червня 2020 року № 435).

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ назвали сім регіонів не готових до послаблення карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути