середа, 14 жовтня 2009 13:32

У Москві зловили вбивцю з України

У Москві зловили вбивцю з України

Московські міліціонери затримали чоловіка, який декілька років ховався від українського правосуддя. 2006 року він скоїв вбивство людини.

Співробітниками департаменту кримінального розшуку МВС Росії затриманий Михайло Шаварикін, 1973 року народження. За даними українських слідчих, три роки тому цей громадянин скоїв вбивство у Житомирі.

За даними проведеного в Україні розслідування, Шаварикін причетний до вбивства, яке сталося через декілька днів після настання 2006 року. Тоді він разом зі своїми друзями напав на жителя Житомира з метою пограбування. При цьому зловмисники знаходилися в стані алкогольного сп"яніння.

Шаварикін завдав жертві декілька ударів цеглиною, після чого чоловік помер. Злочинці пограбували потерпілого і спокійно розійшлися по домах.

Вже через 3 дні співробітники МВС України затримали четверо співучасників вбивства. Всі вони пізніше отримали реальні терміни позбавлення волі за вбивство і хуліганство. Шаварикіну вдалося втекти від правосуддя, він покинув межі країни, і МВС України оголосило його в міжнародний розшук.

Шаварикін жив в Москві, заробляв на життя як різноробочий, причому "познайомився з матір"ю-одиначкою і проживав з нею і її батьками у різних місцях". Утікач був затриманий оперативниками на квартирі в районі Ясеневий і при затриманні не заперечував своєї провини у скоєнні вбивства.

"У даний час Шаварикін перебуває під вартою і вирішується питання про його екстрадицію на батьківщину, де він буде відданий суду", - говориться в повідомленні МВС РФ. За організацію вбивства йому загрожує максимальний термін позбавлення волі від 15 років, відзначають в департаменті.

За матеріалом Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «У Москві зловили вбивцю з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути