Ексклюзиви
понеділок, 04 грудня 2006 11:15

У Москві в спецприймальнику померла громадянка Грузії

 

Громадянка Грузії Манана Джабелія померла 2 грудня у спецприймальнику для іноземних громадян в Москві, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на консула Грузії в Росії Зураба Патарадзе.

Дипломат заявив, що має намір вивчити всі матеріали і проаналізувати ситуацію, а до цього він не утримається від оцінок даного інциденту. Патарадзе додав, що чекає результатів судмедекспертизи, яка може пролити світло на причини смерті Джабелії. За словами консула, "в попередньому плані вирішено поховати Джабелію на території Грузії".

Громадянка Грузії Джабелія була затримана 4 жовтня цього року, коли її паспорт знаходився на обміні в грузинському консульстві. 5 жовтня Нагатінський суд засудив її до депортації до Грузії, проте це рішення було оскаржене в касаційному порядку, що зупинило примусову висилку жінки. Затримана провела в спецприймальнику майже два місяці в очікуванні відповіді. Як повідомляло радіо "Свобода", через подання скарги у жінки і почалися проблеми. Інспектори центру наполягали на відгуку касаційного листа з суду.

За два місяці, які Джабелія знаходилася в спецприймальнику, у неї неодноразово відбувалися напади гіпертонії. Не бажаючи миритися з міліційним свавіллям, вона навіть оголошувала голодування.

Тим часом за два дні до загибелі Джабелії Московський міський суд відмінив рішення про її депортацію, підтвердивши, що жінка знаходилася в Москві на законних підставах.

Як стало відомо в понеділок вранці, офіційний представник столичної Прокуратури заявив, що "Тверська міжрайонна прокуратура проводить перевірку за фактом смерті громадянки Грузії".

За матеріалами: NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Москві в спецприймальнику померла громадянка Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути