Ексклюзиви
вівторок, 11 березня 2008 19:26

У Москві поставлять пам"ятник Олівцю і Плямі

У Москві з"явиться пам"ятник знаменитому клоунові Михайлу Рум"янцеву (Олівцю). Скульптурна композиція з бронзи "Олівець і його собака Пляма" буде встановлена біля будинку Союзу циркових діячів Росії за адресою вулиця Єфремова, будинок 12, будова 2. У цьому будинку довгий час жив Михайло Рум"янцев.

З пропозицією встановити пам"ятник Олівцю звернувся в Мосміськдуму Союз циркових діячів РФ і воно у вівторок було одноголосно підтримане членами комісії з монументального мистецтва. У обігу, підписаному головою організації, народним артистом Ємілем Кио, мовиться про те, що у розпорядженні Союзу вже є скульптурна композиція, автором якої є скульптор В"ячеслав Долгов, і Союз готовий передати її в дар місту Москві.

Вирішено, що всі роботи по установці пам"ятника будуть виконані за рахунок Союзу циркових діячів Росії без залучення бюджетних коштів міста.

Пам"ятник Олівцю роботи В"ячеслава Долгова також був встановлений в червні 2006 року в білоруському місті Гомелі, на площі біля місцевого цирку, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «У Москві поставлять пам"ятник Олівцю і Плямі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути