Ексклюзиви
середа, 20 вересня 2006 12:59

У Москві на курсах навчать грамотно сперечатися з міліціонерами

У столиці Росії з"явилися курси "Не бійтеся сперечатися з міліціонерами". Хабарництво московських міліціонерів стало буденною справою: відкуповуватися доводиться навіть через те, якщо при собі немає паспорта.

Тому психологи вирішили допомогти москвичам і приїжджим - відкрили курси. Тепер доступно у вигляді ролевих ігор бажаючим пояснять, чому не варто давати міліціонерам хабарі і як покарати тих правоохоронців, які з цим категорично не згодні.

Навчання платне. Ціна збігається з одноразовою "матеріальною допомогою" цікавому співробітникові міліції, що хоче перевірити документи.

- Міліціонери теж люди, серед них є погані і хороші - ваше завдання не образити хороших, а з поганими розлучитися приятелями. Перша фраза повинна бути такою: "Чим можу допомогти?" Без переляку і підлесливості, - кажуть психологи.

Вони детально вивчили Конституцію РФ, Закон "Про міліцію" і "Статут патрульно-постової служби". На основі цих документів і були складені оптимальні правила поведінки в конфліктних ситуаціях з міліціонерами-хабарниками, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Москві на курсах навчать грамотно сперечатися з міліціонерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути