вівторок, 26 січня 2010 08:46

У містах України обіцяють обігріти та нагодувати всіх бездомних

У містах України обіцяють обігріти та нагодувати всіх бездомних

Спеціальний пункт обігріву й харчування для соціально незахищених верств населення Одеси та області відкрито в Старосінному парку - поряд із залізничним вокзалом, автостанцією і ринком "Привіз".

Бездомні й незаможні жителі можуть у будь-який час доби отримати в рятувальників облуправління МНС гарячий чай і обігрітися.

Пункт розгорнуто у зв"язку з нічним зниженням температури повітря нижче 20 градусів морозу - для мінімізації трагічних наслідків.

За даними облуправління МНС, машинами "швидкої допомоги" госпіталізовано у вихідні дні 17 осіб із діагнозом "переохолодження й обмороження", 10 із них досі перебувають у лікарнях регіону.

У Донецьку організовано три пункти обігріву і харчування для людей без певного місця проживання.

Про це повідомили в прес-службі Донецької міської ради.

Пункти знаходяться в Кіровському районі (ринок "Текстильник"), Калінінському районі (Калінінський ринок) і на території залізничного вокзалу. Щоденно їх відвідують понад 100 осіб.

З 26 січня в Луганську почнуть діяти чотири пункти з забезпечення гарячим харчуванням безхатченків.

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

За інформацією міського управління праці і соціального захисту населення, о 12.00 пересувну кухню буде розгорнуто в районі Будинку культури залізничників, о 12.30 - у сквері Молодої гвардії, у 13.00 – на вул. Оборонній в районі МЖК, а о 13.30 - у районі автовокзалу.

Головне управління МНС України в Севастополі відкрило пересувний пункт обігріву в одному з парків міста. У ньому до кінця холодів працюватиме "польова кухня", де цілодобово буде гарячий чай. Замерзлі зможуть також просто відігрітися в наметі біля "печі-буржуйки".

Крім того, в наметовому містечку постійно чергують фахівці МНС: при необхідності, фельдшер готовий надати першу допомогу тим, хто замерз, а при небезпеці - викликати "швидку".

За добу роботи послугами пункту обігріву вже змогли скористатися більше 120 осіб. У ніч з неділі на понеділок температура в Севастополі опустилася до -18.

За матеріалами Интерфакс-Украина, УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У містах України обіцяють обігріти та нагодувати всіх бездомних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути