Ексклюзиви
вівторок, 31 серпня 2010 15:41

У Міносвіти нарешті сказали, що вивчатимуть діти в 10 класі

У Міносвіти нарешті сказали, що вивчатимуть діти в 10 класі

Напередодні Міністерство освіти нарешті розродилося навчальними програмами для 10-го класу - за один день до початку навчального року.

Про це на прес-конференції повідомила екс-начальник Головного управління освіти і науки Києва Лілія Гриневич.

"Тепер фактично з 1-го по 9-й клас діти будуть навчатися за 12-річною програмою, а для 10-го класу зроблений новий навчальний план. Очевидно, це щось зібгане - програму 3 років стиснули у 2. І все це зроблено на основі плану 12-річної школи. Є курси, які взагалі можна назвати "терра інкогніта". Наприклад, світова література. Курс, анонсований міністром, складається на 3/4 з російської літератури. Вчителі зарубіжної літератури ще не знають, як будуть його читати. Це створює тривожність серед педагогів", - наголосила Гриневич.

У свою чергу екс-міністр освіти Станіслав Ніколаєнко упевнений, що закласти основи фундаментальних знань з профілізацією за 11-річній термін освіті у школі неможливо.

"Я буду рекомендувати урядові, щоб вони взяли 2-4-річну паузу для того, щоб перегрупувати сили і обов"язково повернутися до 11-річної освіти. Втрачено багато часу. І тут критикувати потрібно і мене, і всіх, хто був при владі. Зараз склалася страшна і непроста ситуація. Практично 10-й клас іде по 12-річному плану. 2 роки навчання пройдуть за 1 рік. Все навантаження 12-го класу ляже на 11-й клас", - наголосив екс-міністр.

Він відмітив, що потрібно якісно переглянути й осучаснити усю шкільну програму. Проте перехід до 11-річки відкидає у часі цей перегляд.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Міносвіти нарешті сказали, що вивчатимуть діти в 10 класі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути