субота, 24 червня 2023 14:56

У Міноборони сказали, чи варто радіти подіям у Росії

У Міноборони сказали, чи варто радіти подіям у Росії
В українському Міноборони прокоментували події в РФ. Фото: armyinform.com.ua

Політична криза в Росії була передбачуваною і неминучою. Адже імперський "похід за новими землями" не може перекрити внутрішні проблеми в державі.

Це лише загострює їх, що й відбувається в РФ. Про це у Telegram написала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, війна в Україні показала найслабкіше місце російської імперії ‒ страх перед правдою.

"Всі їх рішення базуються на брехні. Яку б державу вони не будували, в них все одно виходить "Гулаг", який рано чи пізно бунтує і її розвалює. Вони завжди для царя створювали "повітряні замки" і самі в них вірили. Це така імперська особливість ‒ роздувати власну велич та переоцінювати себе. Це їх наштовхнуло на геть неадекватне рішення ‒ розв'язати війну з Україною без системних правдивих розрахунків власних спроможностей. Виключно амбіції та пиха", ‒ зазначила Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це справжній конфлікт: у ГУР прокоментували заколот Пригожина

Вона додала, що ціна цього помилкового рішення ‒ доля самої Росії.

"Вони воюють з нами, а знищують себе. Якщо дивитись глобально на це, як на еволюційний процес, то нежиттєздатна система запустила програму самознищення. Ніякої конспірології чи світової змови у цьому немає. Це природні процеси. Вони у такому виді себе знищать як держава, а ми природно переможемо, бо еволюційно готові рухатись вперед. Ми нація, яка зараз на очах у всього світу створює новий тип культури. До нас ‒ культура завжди програвала варварству. А ми доводимо, що можна бути сильними, захищати себе і залишатись цивілізованими. Тому за нами майбутнє, а за Росією ‒ минуле", ‒ наголосила Маляр.

За її словами, розцінювати події які почались в Росії, можна винятково як неминучу деградацію російської держави.

"Що це означає для нас? Вікно можливостей. Чи варто нам радіти? Краще ставитись обережно і готуватись до будь-яких сценаріїв. Тому, не розслабляємось, працюємо далі на наше зміцнення та перемогу", ‒ додала Маляр.

У Росії засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Російські війська отримали необхідний наказ щодо нейтралізації тих, хто "організував збройний заколот". Про це у відеозверненні заявив 24 червня російський президент Володимир Путін.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони сказали, чи варто радіти подіям у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути