пʼятниця, 07 січня 2022 12:30

У Міноборони розповіли, кого набиратимуть до складу територіальної оборони

У Міноборони розповіли, кого набиратимуть до складу територіальної оборони
Основу територіальної оборони складуть люди із військовим досвідом. Фото: slovoidilo

До територіальної оборони у першу чергу набиратимуть громадян з досвідом військової служби, однак є виключення.

"Основу добровольчих формувань територіальних громад становитимуть громадяни України, які пройшли військову службу у Збройних Силах України, службу в інших військових формуваннях та правоохоронних органах. Утім, до добровольчих загонів братимуть не тільки тих, хто служив у війську. Про це йдеться у статті 9 Закону України "Про основи національного спротиву", - повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

Громадян України, які не проходили службу у ЗСУ, військових формуваннях та правоохоронних органах, серед інших прийматимуть до добровольчих формувань територіальних громад. Вони зараховуватимуть до складу після складення Присяги добровольця територіальної оборони. Для зарахування необхідно буде пройти медичний, професійний та психологічний відбір і підписати контракт добровольця територіальної оборони.

В особливий період укомплектування частин здійснюватиметься військовослужбовцями за контрактом, за призовом особами офіцерського складу та територіальним резервом. Вони обійматимуть офіцерські, старшинські, сержантські та солдатські посади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bloomberg оцінив можливості ЗСУ в разі нападу РФ: прогноз невтішний

Зазначається, що усі військовослужбовці "гарантовано отримуватимуть грошове забезпечення відповідно до штатного розпису, їм надаватиметься безоплатна кваліфікована медична допомога у військово-медичних закладах охорони здоров'я". Також за всіма військовослужбовцями зберігатиметься місце роботи.

Водночас до складу добровольчих формувань територіальних громад не може бути зарахована особа, яка була раніше засуджена до позбавлення волі за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, крім реабілітованої, або має дві і більше судимостей за вчинення умисних злочинів.

В Україні 49% чоловіків готові взяти участь у територіальній обороні. Серед жінок готових 18%.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони розповіли, кого набиратимуть до складу територіальної оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути