вівторок, 12 липня 2022 10:35

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони РФ придумали чергову брехню, щоб очорнити ЗСУ

У Міноборони РФ придумали чергову брехню, щоб очорнити ЗСУ
Росіяни продовжують розповсюджувати фейки. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 12 липня.

Пропагандистські засоби масової інформації Російської Федерації поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок пресслужба ЦПД у Telegram.

"Пропагандистські ЗМІ повідомили, що на позиціях Збройних сил України на склозаводі в Лисичанську Луганської області, виявили цілі коробки з готовими коктейлями Молотова, якими українські націоналісти планували спалити всю інфраструктуру міста під час відступу. Це – фейк", – повідомляють у РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставленики Кремля "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО

Чергову маніпуляцію поширює також російське міністерство оборони.

"У Слов'янську українські націоналісти готують чергову провокацію для звинувачення Збройних сил РФ у завданні ударів по цивільних об'єктах. Для цього в будівлі аграрного ліцею утримують цивільних мешканців. Сама будівля замінована і її планують підірвати під час ударів російської артилерії по об'єктах міста", – дезінформує вороже відомство.

Колаборант-"керівник" тимчасово захоплених окупантами територій Харківщини Віталій Ганчев заявив, що українське зерно вивозить із території Харківської області "на підставі договорів". Фермери, мовляв, домовляються про продаж із трейдерами, а "тимчасова адміністрація контролює ці процеси". Це – дезінформація, додають у ЦПД.

Російська Федерація минулого тижня поширювала фейки про "зрадницькі" настрої в Європі на тлі заяви лідерів країн "Великої сімки" про готовність підтримувати Україну до повної військової перемоги.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони РФ придумали чергову брехню, щоб очорнити ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути