вівторок, 03 липня 2007 10:30

У міністрів нові пенсії - 70% від місячної зарплати

Кабінет Міністрів зрівняв пенсійне забезпечення колишніх працівників Ради Міністрів і Кабінету Міністрів Української РСР із пенсійним забезпеченням працівників Кабміну.

Про це сказано в розпорядженні Кабміну від 27 червня.

Своїм розпорядженням Кабмін установив, що пенсії колишніх членів Ради міністрів й Кабміну УРСР і членів їхніх сімей призначаються на умовах й у порядку, передбаченому в статті 61 закону "Про Кабінет Міністрів України".

Відповідно до статті 61 цього закону, в разі досягнення пенсійного віку незалежно від місця роботи, а також у разі визнання інвалідом I або II групи при наявності страхового стажу (для чоловіків - 25 років, для жінок - 20 років) члену Кабміну призначається пенсія в розмірі 70% місячної зарплати.

За кожний цілий рік роботи понад 25 років для чоловіків й 20 років для жінок пенсія за віком і пенсією за інвалідністю збільшується на 1% зазначеного заробітку, але не більш як 80% місячної зарплати.

У разі смерті члена Кабміну непрацездатним членам сім"ї, які були на його утриманні, за їх заявою призначається пенсія у зв"язку із втратою годувальника: на одного непрацездатного члена сім"ї в розмірі 70%, на двох і більше членів сім"ї - 80% місячної зарплати працюючого члена Кабміну в день звернення за пенсією.

Своїм розпорядженням Кабмін також доручив Міністерству фінансів, Міністерству юстиції, Міністерству економіки й Пенсійному фонду подати уряду пропозиції із внесення змін до закону "Про Кабінет Міністрів України", які випливають із розпорядження.

На сьогодні ця категорія пенсіонерів одержує пенсійне забезпеченням на загальних підставах.

21 грудня 2006 року Верховна Рада прийняла закон "Про Кабінет Міністрів України", що регламентує діяльність уряду, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «У міністрів нові пенсії - 70% від місячної зарплати ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути