четвер, 15 березня 2012 19:35

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

У Миколаєві вимагали смертну кару гвалтівникам Оксани Макар
12

Сьогодні у Миколаєві, на площі Леніна, пройшов мітинг на підтримку дівчат, які постраждали від насильства. Про це повідомляє Novosti-N.mk.ua.

Спочатку присутні планували своєю акцією підтримати тільки постраждалу від гвалтівників Оксану Макар, але в зв'язку з повідомленням про те, що в ту ж ніч, що й Оксана, була по-звірячому побита ще одна дівчина, спрямованість мітингу трохи змінилася. В руках протестувальників були плакати із закликами підтримати не тільки Оксану, але і Олександру Попову, яка зараз перебуває в комі в лікарні швидкої медичної допомоги.

Серед учасників мітингу було дуже багато молоді. Вони тримали в руках плакати "Поверніть смертну кару", "Собаці - собача смерть", "Віддайте їх нам!" та інші.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Феменки на даху у Пшонки вимагали стратити миколаївських садистів

Захід проходив досить демократично - кожен присутній міг піднятися на сцену і висловити свою думку. Зі сцени пролунали заклики звернутися до Верховної Ради з вимогою повернути у виняткових випадках смертну кару, а також вимагати провести судову реформу, щоб судді не призначалися, а обиралися народом.

Одна з виступаючих дівчат звернулася до своїх однолітків з промовою, яка викликала шквал оплесків: "Дівчата, досить носити короткі спідниці і коротенькі куртки! Ви не повинні викликати у чоловіків тільки тваринні бажання! Хлопці, давайте почнемо поважати дівчат, жінок - це ж ваші сестри, матері! І взагалі: досить бухати! Невже ви не бачите, що ми деградуємо?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почала молитися. Мені здалося, що я вже вмерла — згвалтована Оксана Макар

"Про мітинг дізнався в університеті, коли збирали гроші на лікування цієї дівчини. Вирішив піти також. На площу Леніна прийшло всього близько тисячі чоловік. А потім підходили ще. В основному це була молодь від 18 до 25 років, - розповів Gazeta.ua миколаївець 21-річний Андрій Спанатій. - Лунали заклики, показати слідчого, який відпустив в перші дні двох з трьох гвалтівників. Або хоча б назвати його прізвище. Скаржилися, що діти багатих можуть купити все, робити що завгодно і їм за це нічого не буде. Також виступали матері, діти яких колись постраждали від мажорів, а ті відкупилися і їм нічого не було. Прийшов і мер Володимир Чайка. Казав, що міськвиконком і обласна рада закупили для Оксани ліків. Коли він говорив, його освистали, кричали "Ганьба". Активісти говорили, що створять громадську комісію, яка стежитиме за прозорістю розслідування цієї справи. Серед людей ходили і збирали гроші на лікування дівчинки. Ніякої партійної символіки на цьому мітингу не було".

Зараз ви читаєте новину «У Миколаєві вимагали смертну кару гвалтівникам Оксани Макар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

317

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути