середа, 13 липня 2022 14:15

Спецтема: Війна Росії проти України

У Мелітополі окупанти змушують дітей вчитися за російською програмою

У Мелітополі окупанти змушують  дітей вчитися за російською програмою
Українська влада планує організувати на окупованих територія онлайн-навчання. Фото: Pexels

Окупанти в Мелітополі примушують дітей іти до школи з російською програмою. Міносвіти України планує онлайн-навчання на окупованих територіях.

У місті було 2,8 тис. співробітників відділу освіти. Погодилися співпрацювати з окупантами 260–270 людей, розповів міський голова Іван Федоров під час брифінгу 13 липня, передає Gazeta.ua.

"Чіткої кількості немає. Бо дехто погодився працювати на окупантів. Але коли отримали першу російську заробітну плату, виявили бажання повернутися в українську систему освіти", – каже Федоров.

Зазначив, що з цих людей переважна більшість – технічні працівники, а не освітяни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мелітополь у заручниках: окупанти заблокували виїзд із міста – Федоров

"Я б рекомендував батькам не відпускати дітей до російських шкіл – це небезпечно. Ми чітко бачимо по тих терактах, які робила Росія в Україні, діти і жінки для них нічого не значать. Тому, ми намагаємося налаштувати процес, щоб освіта була у онлайн-форматі", – сказав міський голова.

Відомо, що понад 40% школярів виїхали з Мелітополя, але 60% дітей бажають продовжувати онлайн-навчання за українською програмою.

Що стосується зв'язку, то окупанти змушують переходити громадян на користування послугами російських операторів. Такий зв'язок ненадійний та прослуховується окупантом. Тому люди використовують ВПН для того, щоб зв'язуватися з родичами в Україні. Але люди старшого покоління не можуть користуватися такими цифровими послугами.

На тимчасово захоплених територіях Запоріжжя окупаційна влада погрожує населенню смертною карою. Також почалася нова хвиля викрадення людей. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Кілька днів тому під час служби викрали на центральній площі міста місцевого пастора. Сьогодні ми не знаємо, де він перебуває. Також викрали кількох активістів. Усе це робиться для того, аби залякати мирне населення, показати, що будь-який спротив чи непокора неможливі", – повідомив він.

За його словами, на підтвердження цього місцеві гауляйтери на центральних каналах російської пропаганди зробили заяви, що вони пропонують запровадити на тимчасово окупованих територіях смертну кару.

99% громадян у Мелітополі чинять опір окупаційній "владі". Нещодавно місцеві фермери підсунули окупантам отруєну черешню, яка викликала масові захворювання в терористів.

Зараз ви читаєте новину «У Мелітополі окупанти змушують дітей вчитися за російською програмою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути