Ексклюзиви
пʼятниця, 16 листопада 2012 06:34

У мексиканському парламенті пропонують легалізувати марихуану

У мексиканському парламенті пропонують легалізувати марихуану
Фото: panorama-mukachevo.com

Депутат однієї з провідних політичних сил Мексики Партії демократичної революції (ПДР) Фернандо Белаунсаран на засіданні в парламенті вніс пропозицію зробити законним вирощування і розповсюдження марихуани в Мексиці, повідомляє РИА Новости.

Він запропонував скасувати покарання за виробництво, обробку, розповсюдження і продаж марихуани. Депутатська ініціатива передбачає, що кожен мексиканець зможе абсолютно законно мати вдома до п'яти рослин каннабіса для особистого користування, а легалізована продаж марихуани має здійснюватися під жорстким контролем з боку влади за допомогою авторизованих розповсюджувачів. Допускатися до продажу легкого наркотику можуть лише люди без кримінального минулого, які пройшли відповідну перевірку. На думку депутата, комплекс запропонованих заходів дозволить завдати смертельного удару по чорному ринку марихуани.

Тепер цю пропозицію має обговорити парламент, і, у разі схвалення в цілому можливості обговорення цієї теми почнеться конкретна робота над відповідним законопроектом.

Нагадаємо, на початку листопада жителі американських штатів Колорадо і Вашингтон в ході референдумів схвалили легалізацію марихуани. У самій Мексиці пропозиція про легалізацію "травички" обговорюється давно і стає причиною багатотисячних маршів у центрі столиці, за підсумками яких активісти передають петиції до органів законодавчої влади країни.

Поправки, прийняті в мексиканське законодавство в 2009 році, серйозно полегшили відповідальність за зберігання наркотиків. Так, дозволено зберігати і перевозити два грами опію, 50 міліграм героїну, п'ять грамів марихуани, 500 міліграм кокаїну, 40 міліграмів метамфетаміна і 0,015 міліграма ЛСД. Кримінальному переслідуванню піддаються тільки ті особи, у яких виявлені наркотики, що перевищують встановлені норми. Однак адміністративна відповідальність все одно залишається - до спійманих споживачів також застосовують профілактичні заходи.

Зараз ви читаєте новину «У мексиканському парламенті пропонують легалізувати марихуану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути