четвер, 29 квітня 2010 19:26

У Мексиканській затоці не можуть зупинити витік нафти (ВІДЕО)

У Мексиканській затоці не можуть зупинити витік нафти (ВІДЕО)

Служба берегової охорони США заявила, що зі свердловини в Мексиканській затоці, яка була пошкоджена після аварії на нафтоплатформі витікає вп'ятеро більше нафти, ніж вважалося раніше.

Кожної доби у воду надходить близько п'яти тисяч барелів (795 тисяч літрів) нафти. Це вдалося з'ясувати після того, як водолази виявили ще одну ділянку труби, з якої витікає нафта.

Раніше вважалося, що щодня в море потрапляють близько 160 тисяч літрів чорного золота.

Майк Міллер, глава канадської компанії Safety Boss, що спеціалізується в області гасіння пожеж на свердловинах, повідомив, що ця катастрофа може стати найбільшою аварією в історії нафтовидобувної промисловості. "Ймовірно, з нею можна порівняти тільки пожежі на нафтових свердловинах Кувейту в 1991 році", - заявив він.

Президент США Барак Обама почав сьогоднішню нараду зі службами безпеки з питання витікання нафти. Якими будуть подальші дії влади, поки не відомо.

Вчора провели контрольоване підпалення однієї з ділянок нафтової плями, яка утворилася на поверхні води. Його зробили за 50 км від дельти річки Міссісіпі. У Службі берегової охорони визнали, що підпалення плями завдасть певну шкоду природі, але вона буде значною меншою, ніж якщо дозволити їй розповзатися.

Як відомо, вибух на плавучій буровій платформі, що розташована за 210 км на південний схід від Нового Орлеана (штат Луїзіана), стався 21 квітня. Незабаром після вибуху платформа, на якій в момент аварії працювали 126 людей, затонула. 17 людей у результаті аварії отримали поранення, 11 досі вважаються зниклими без вісті.

Експлуатацію платформи, що належить компанії Transocean, веде британська компанія British Petroleum (ВР). Щодня вона витрачає на очисні роботи з використанням десятків кораблів, літаків і вертольотів близько $ 6 млн.

BBC

Зараз ви читаєте новину «У Мексиканській затоці не можуть зупинити витік нафти (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути