понеділок, 01 травня 2006 17:55

У Мексиці знайшли рештки крокодилів віком 130 млн років

Група палеонтологів знайшла в Мексиці рештки гігантських крокодилів, які жили на території цієї країни приблизно 130 млн років тому. Як уточнив директор Музею пустель біолог Артуро Гонсалес, важливе наукове відкриття зроблене в прикордонному зі США північному штаті Коауіла. За його словами, рептилії довжиною понад 10 метрів відносяться до Юрського періоду. Судячи з їхніх останків, давні крокодили зовні дуже походили на нинішніх дельфінів.

Як відзначив Гонсалес, крокодили - уже не перше відкриття в Коауілі. Нещодавно палеонтологи розкопали там останки якоїсь літаючої рептилії. Безліч кісток інших тварин вони також знаходили неподалік від кордону зі США. Весь цей палеонтологічний матеріал дає підставу вченим припустити, що на території нинішньої Коауіли, а також сусіднього штату Нуево-Леон у давні часи існувала "сельва, дуже схожа на приморську". Найближчим часом нові знахідки, дослідженням яких займається група фахівців з Мексики Німеччини і Франції, будуть представлені широкому загалу.

Раніше в Патагонії (Чилі, Аргентина) були виявлені рештки іншого гігантського крокодила, який жив 140 млн років тому. За характерну пащу і зуби вчені охрестили знахідку "Годзилла", за іменем відомого чудовиська з японського фільму.

Американські й аргентинські фахівці, що зробили відкриття, вважають , що виявлений крокодил був лютим хижаком і харчувався іншими великими морськими мешканцями. На відміну від сучасних крокодилів, "Годзилла" жив винятково у воді і замість ніг у нього були плавці . Він мав довжину 4 метри від носа до хвоста, а розмір щелеп складав одну третину метра, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці знайшли рештки крокодилів віком 130 млн років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути