Ексклюзиви
субота, 24 листопада 2012 23:58

У Маріуполі вперше показали арештантський будинок

У Маріуполі вперше показали арештантський будинок
Фото: Тетяна Заровна

Покарання у вигляді арешту застосовують в Україні поряд з позбавленням волі та обмеженням свободи. Такий вирок - іноді до 6 місяців арешту - можна отримати за українським законодавством за злочини невеликої тяжкості.

В Україні досі не побудовані окремо стоять арештантські будинки, і тому засуджені до арешту відбувають це покарання у арештнтських будинках при колоніях і слідчих ізоляторах. У Приазовській жіночій виправній колонії (м. Маріуполь) вперше відкрили свої двері для сторонніх, показавши що ж це таке на практиці - арештантський будинок.

Засуджені до покарання у виді арешту утримуються в умовах ізоляції з роздільним утриманням чоловіків, жінок, неповнолітніх та засуджених, які вже відбували термін.

На засуджених до арешту поширюються всі ті обмеження, що і для сидячих в колоніях. Але у них немає "пільг", які є у в'язнів у звичайній "зоні".

Наприклад - за всі ці 3 - 6 місяців, що арештанти сидять в будинках, вони не мають жодного побачення з рідними, не мають передач і бандеролей, за винятком передач, що містять одяг за сезоном. На свіжому повітрі вони проводять 1 годину в день, а для неповнолітніх прогулянка може тривати до двох годин. Тільки за виняткових обставин засудженим до арешту може бути надано право на телефонну розмову з близькими родичами, тоді як для сидячих в колоніях на сьогодні взагалі скасовані обмеження по телефонним розмовам (маються на увазі стаціонарні телефонні апарати).

Засуджені можуть на 2 години в день залучатися без оплати праці до робіт з благоустрою арештних будинків, а також до робіт з поліпшення житлово-побутових умов засуджених або до інших допоміжних робіт.

Матеріально-побутове забезпечення і медичне обслуговування засуджених до арешту здійснюються за тими ж нормами, що і для "колонійців". Тобто - їх годують на 5-6 гривень в день. Це звичайна тюрма, гауптвахта з умовами, які не далеко пішли від умов, в яких сидять українські "довічники". І при цьому арешт в Україні вважається м'яким покаранням, його призначають тим, кого не вважають соціально небезпечним.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі вперше показали арештантський будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути