четвер, 07 березня 2013 14:59

У Львові звільнили шість директорів шкіл

У Львові звільнили шість директорів шкіл
Фото: novyny.lviv.ua

У Львові створили спеціальні курси для учителів, на яких готують майбутніх директорів шкіл. Курси вчителям оплачує міська рада. Лекції читають бізнес-тренери. Учителів навчають бути лідером і вести за собою учительський колектив, психології колективу, фінансовій стратегії.

"Директор сьогодні повинен бути добрим менеджером. Якщо він таким не є, просимо звільнити місце для молодших, - говорить  директор департаменту гуманітарної політики міської ради Олег Березюк. - Питаємо людину: ти як став директором? "20 років був учителем, тому і призначили," - відповідає. Зараз такого бути не може. Хороший педагог має бути педагогом, а директор - досвідченим  управлінцем. Він має працювати на те, щоб його школа була конкурентноздатною, переконати батьків, щоб вони віддавали дітей саме в його школу. Має вміти шукати кошти, а не чекати, поки їх виділить управління освіти. Має запроваджувати у школах нові методики навчання."

За півроку у місті звільнили, або перевели на викладацьку роботу, 6 директорів. Усі вони переважно - пенсійного віку. На їх місце прийшли люди 30-35 років.

"Є школи, яким ми перерахували два мільйони. А їх приміщення у жахливому стані. А є, де не отримали ні копійки, а вигляд школи естетичний. Другою причиною звільнень стали результати ЗНО. У школі 15 медалістів. А ЗНО з української мови лише 50 випускників здали на 170-200 балів. А в школі поруч - жодної медалі, а ЗНО 88 відсотків здали на 170-200. Треба ставити завдання не на медалі, а на результат."

Зараз бізнес-тренінг проходять 60 учителів.

Зараз ви читаєте новину «У Львові звільнили шість директорів шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути