понеділок, 03 липня 2006 10:34

У львівській церкві відновилися стародавні фрески

 

У місті Глиняни, що у Львівській області, на стінах церкви святого Миколая відновлюються стародавні фрески, які були знищені у 1962-му році. Церква вже перетворилася на місце паломництва.

Настоятель храму отець Дмитро Майкут, розповів, що спостерігає за процесом самовідновлення іконопису 9 років. Спочатку малюнків майже не було видно, однак щороку вони стають дедалі яскравішими. Крім цього на церковних стінах з"явилося 6 знаків, походження яких також невідоме.

- На тлі розпису Северина Борачека, ми побачили ще інші знаки круглої форми. Ми раніше вважали, що це тернові вінки, але зараз чітко видно, що це лаврові вінки, в середині яких намальовані хрести, - сказав отець Дмитро Майкут.

Пояснити цей феномен наразі не можуть навіть науковці. Священик переконаний, що саме так Бог спілкується з людьми.

Цікаво, що така дивина у Глинянах стається не вперше. На святвечір у 1936 році в церкві 15 століття оновилася 300-річна ікона Розп"яття Ісуса Христа. Вона самореставрувалася та позолотилася. Науковці переконані, що такого розп"яття, де б відновився образ, кров на тілі, руках та ногах більше немає. Львівські науковці знають і про феномен відновлення церкви, але говорять, що для повного дослідження потрібно чимало коштів, пише Купол.

Зараз ви читаєте новину «У львівській церкві відновилися стародавні фрески». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути