понеділок, 21 вересня 2009 15:22

У Луганській області на кладовищі скоєно замах на життя чиновника

У Луганській області на кладовищі скоєно замах на життя чиновника

У п"ятницю, 18 вересня, Головне управління МВС у Луганській області порушило кримінальну справу за фактом замаху на голову Луганського територіального відділення Держгірпромнагляду Олександра Труфанова.

Замах на Труфанова, який раніше обіймав різні керівні посади на Алчевському металургійному комбінаті, було скоєно в четвер, 17 вересня. Як повідомили в прес-службі облуправління МВС, Труфанов був доставлений в обласну клінічну лікарню з кульовим пораненням в ліве плече.

За словами джерела видання КоммерсантЪ-Украина в правоохоронних органах Луганська, до лікарні потерпілого привіз його водій. Він повідомив працівникам міліції, що інцидент стався на цвинтарі, куди Олександр Труфанов приїхав, щоб відвідати могилу сина. Вийшовши з автомобіля, він підійшов до бригади робітників, що стояли біля могили, і почав з ними розмовляти. У цей момент пролунав хлопок - принаймні, саме так цей звук описав водій. Після чого Труфанов упав.

За словами джерела, співробітники міліції досі не з"ясували, з якої зброї стріляли в Олександра Труфанова. "Якщо це був пістолет, то людині, що стріляла, потрібно було підійти хоча б на відстань в 20 кроків, але в такому разі його помітили б робітники, Труфанов або його водій. Не виключено, що це міг бути снайпер", - припустило джерело видання.

За словами медиків, у даний час здоров"ю Олександра Труфанова нічого не загрожує, оскільки куля пройшла навиліт, не зачепивши життєво важливих органів. Зараз потерпілий перебуває при тямі.

За фактом події порушено кримінальну справу за ст. 15 КК (замах на вбивство) і ст. 115 КК (умисне вбивство). Сьогодні, 21 вересня, Управління МВС в Луганській області повідомило, що міліція розглядає дві версії замаху на вбивство начальника територіального управління Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Луганській області: особисті неприязні стосунки і професійна діяльність.

Як зазначила міліція, 17 вересня о 18:45 начальника територіального управління Держгірпромнагляду було доставлено в обласну клінічну лікарню з проникаючим вогнепальним пораненням лівого плеча. Встановлено, що, коли потерпілий перебував на центральному міському кладовищі Гостра могила, де поховано його сина, на нього було здійснено замах: невідомий з кущів вистрілив у нього.

Як зазначили в міліції, з місця події експерти вилучили велику кількість речових доказів. Особа яка вчинила злочин встановлюється.

Нагадаємо, на початку серпня було вчинено замах на одного з керівників Arcelor Mittal Кривий Ріг.

За матеріалом Комерсант-Україна, Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «У Луганській області на кладовищі скоєно замах на життя чиновника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути