Ексклюзиви
середа, 19 вересня 2007 15:47

У Луцьку вишиють восьмиметровий рушник для нової Ради

Всенародне вишивання 8-метрового рушника в рамках Всеукраїнської акції "Рушник національної єдності" відбудеться сьогодні на Театральному майдані у Луцьку.

"Рушник національної єдності" вишивається на громадських засадах кращими майстрами народної вишивки всіх областей України. Орієнтовний розмір сувою полотна, з якого вишивається рушник – 1м х 8м. Загальна площа вишивки – до 6 квадратних метрів. Обов"язковий елемент рушника – Національний Герб України, вишитий в центрі золотом.

Розпочалася акція в Києві освятою сувою білого полотна у Володимирському соборі. Перший фрагмент вишивки відбувся на острові Хортиця в Запоріжжі. Крім того, "Рушник національної єдності" вишивали майстри народної вишивки в Бердянську, Мелітополі, Херсоні, Полтаві, Вінниці, Хмельницькому, Одесі, Донецьку, Маріуполі.

Завершальним етапом акції має бути врочиста церемонія передачі Рушника Верховній Раді України для проведення громадсько-політичної акції, спрямованої на прийняття лідерами всіх парламентських фракцій документу, у якому проголошуватимуться принципи їх подальшої співпраці, передає прес-служба Луцької міськради.

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку вишиють восьмиметровий рушник для нової Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути