Ексклюзиви
четвер, 24 липня 2008 12:01

У Лос-Анджелесі заборонили пластикові пакети

Згідно з розпорядженням міської адміністрації Лос-Анджелеса, починаючи з першого липня 2010 року, у всіх супермаркетах, продуктових магазинах, а також магазинах одягу забороняється використання пластикових пакетів. Замість пластика передбачається використовувати папір або інші біорозкладані матеріали. Про це повідомляє AFP.

Метою цієї заборони є поліпшення екологічного стану в місті. В даний час в магазинах Лос-Анджелеса покупцям роздається 2,3 мільйона поліетиленових пакетів в рік. Середній час використання одного такого пакету складає 20 хвилин. Врешті-решт весь пластик виявляється на звалищі, де для повного його розкладання потрібно більше 1000 років.

Лос-Анджелес став другим містом США, що заборонили використання поліетиленових пакетів. Першим подібний закон прийняв Сан-Франциско в 2007 році. Міські управління обох мегаполісів планують чинити тиск на владу Каліфорнії, щоб подібна заборона була прийнята на всій території штату.

Аналогічні законопроекти існують і в інших країнах. Так в індійських штатах Махараштра, Гоа, Керала і Химачал-Прадеш заборонені зберігання, продаж і використання поліетиленових пакетів. Зокрема, в Химачал-Прадеш порушникові загрожує тюремний термін до семи років або штраф у сто тисяч рупій (близько двох тисяч доларів). У Бангладеш за виробництво пластикових пакетів дають 10 років.

Зараз ви читаєте новину «У Лос-Анджелесі заборонили пластикові пакети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути