середа, 15 липня 2009 16:02

У Литві розповсюджується вкрай небезпечна свиняча чума

У Литві розповсюджується вкрай небезпечна свиняча чума

Міністерство сільського господарства Естонії попереджає про небезпеку розповсюдження свинячої чуми з Литви на територію республіки.

В середу Мінсільгосп Естонії висловив побоювання у зв"язку з виявленим в Литві захворюванням тварин. Місцевим тваринникам рекомендують виявляти особливу уважність.

"За даними ветеринарно-продовольчого департаменту, з району литовського Паневежиса (Panevezys), де виявлена свиняча чума, до Естонії цього року не поступало ні самих тварин, ні їх м"яса. Проте тваринникам слід виявляти обережність і зробити первинні заходи із запобігання розповсюдження захворювання тварин", - сказав віце-канцлер міністерства Тойво Ніванді.

За його словами, свиняча чума, котра є вкрай заразливим вірусним захворюванням, була виявлена на фермі в литовському селі Рабікіні.

"Все 445 тварин даного господарства забиті, всі ферми в районі Рабікіні перебувають під посиленим наглядом", - відзначив Ніванді. Він повідомив також, що для людей хвороба не представляє небезпеки.

Інтерфакс-Україна, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Литві розповсюджується вкрай небезпечна свиняча чума». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути