субота, 20 червня 2009 10:36

Свинячий та пташиний грип можуть об"єднатись в новий вірус

Свинячий та пташиний грип можуть об"єднатись в новий вірус
Індійські мікробіологи вважають найнебезпечнішим схрещування вірусу свинячого грипу A/H1N1 з вірусом пташиного грипу H5N1. Про це заявив науковий співробітник делійського відділення Міжнародного центру генної інженерії та біотехнології Шахід Джаміль.

Учений пояснив, що віруси цього типу складаються з восьми сегментів РНК. Якщо обидва опиняються в одному організмі, то їхні сегменти можуть перемішатись, створивши новий вірус. Цей вірус, за словами співробітника центру, передаватиметься від людини людині так само легко, як A/H1N1, і при цьому володіти смертоносністю пташиного грипу.

За словами ученого, самі по собі ці віруси не представляють великої небезпеки для людей, оскільки A/H1N1 не дуже смертоносний, а H5N1 смертоносний, але не передається від людини до людини.

Середня смертність від вірусу грипу A/H1N1 на даний момент знаходиться на рівні 0,4%, що приблизно в чотири рази вище, ніж у так званого "сезонного" грипу. Переноситься і лікується він так само, як і звичайний грип. Смертність від пташиного грипу перевищує 60%, проте для того, щоб їм заразитись, необхідно отримати велику дозу інфекції безпосередньо від птаха.

Убивче об"єднання двох вірусів теоретично може відбутись в організмі якої-небудь тварини, наприклад свині, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Свинячий та пташиний грип можуть об"єднатись в новий вірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути