пʼятниця, 06 серпня 2010 10:54

У Криму знайшли посіви конопель майже на 500 мільйонів гривень

У Криму знайшли посіви конопель майже на 500 мільйонів гривень

У Криму під час оперативно-профілактичної операції "Мак-2010" виявлено посіви конопель площею понад 40 гектарів.

Про це повідомили у Відділі зв"язків з громадськістю Головного управління МВС України в АР Крим.

У Сімферопольському районі на території, що належить Перовській сільській раді, поблизу села Костянтинівка працівниками Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУМВС в Криму спільно зі співробітниками СБУ в Криму на полі площею близько 2 га було виявлено незаконний посів конопель - близько 25 тисяч кущів.

За попередніми підрахунками, на чорному ринку за цей "врожай" можна було б отримати близько 80 млн. грн., зазначив оперуповноважений УБНОН в Криму Дмитро Воронін.

За його словами, на землекористувача - аграрне господарство - складено адміністративний протокол за невжиття заходів зі знищення незаконних посівів конопель та снодійного маку.

До нього застосують штрафні санкції. Зібрана конопля була знищена шляхом спалення, поле - переоране.

Крім того, посіви дикорослих конопель площею близько 40 гектарів були виявлені поблизу села Сизівка Сакського району.

За словами старшого оперуповноваженого УБНОН ГУМВС України в Криму Сергія Карлашенка, зазначене поле поділене між власниками, які мають держакти на землю. Частина власників прийняла заходи зі знищення посівів, а деякі дивилися на цю проблему "крізь пальці".

"Їх особи встановлюються, в сільраді взяті списки власників, яких залучать до адміністративної відповідальності. Якщо буде встановлено, що хтось із власників планував цю коноплю використовувати як наркотичний засіб - вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності", - сказав Карлашенко.

За словами правоохоронця, за попередніми підрахунками, на полі росло близько 400 тис. кущів. Вартість "врожаю" з одного куща - близько 1000 грн.

Дільничний інспектор Сакського МВ Володимир Єщенко додав, що в Сизівці посіви конопель виявлені вже вдруге, те саме було і торік. Як кажуть місцеві жителі, ця рослина спеціально не висівається, і вони не мають ніякого відношення до цього факту.

Зараз місцеві жителі обіцяють прибрати коноплі. Крім того, тут будуть задіяні органи місцевого самоврядування, які допоможуть технікою, транспортом і паливом. Спільно з міліцією все це буде прибрано і знищено, запевнили у ВЗГ.

Нагадаємо, нещодавно під Києвом знищили плантацію конопель на $8 мільйонів.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Криму знайшли посіви конопель майже на 500 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути