Ексклюзиви
пʼятниця, 16 квітня 2010 16:40

У Криму пропонують звільняти чиновників за листування українською

У Криму пропонують звільняти чиновників за листування українською

Голова постійної комісії Верховної Ради Криму з аграрних і земельних питань Володимир Кличніков

запропонував звільняти з посад керівників кримських міністерств і відомств, які не виконують норми про функціонування російської мови.

У ході засідання робочої групи з питання про хід виконання Конституцій України і Криму та постанови кримського парламенту Про забезпечення функціонування державної, російської та інших національних мов у Криму Кличніков зазначив, що за результатами моніторингу з"ясувалося, що використання російської мови в органах влади в Криму обмежується.

При цьому, за його словами, іноді в порушення закону на прийняття відповідних рішень впливають люди, не пов"язані з відомствами.

Депутат вважає, що ніхто не повинен впливати на чиновників і примушувати їх порушувати законодавство, перекладаючи, наприклад, всю внутрішню переписку українською мовою.

Кличніков наголосив, що відповідальність ці чиновники повинні нести перед парламентом Криму, і якщо законодавство про мови порушується, то звільнення має відбуватися негайно.

"Щоб у нас не було - велика людина, маленька людина. Кожен керівник відомства повинен боятися тільки одного - невиконання цього закону. І якщо невиконання буде продовжуватися, то на сесії Верховної Ради потрібно буде розглядати і звільняти", - зауважив він.

Як повідомлялося, Кримська організація Української народної партії вимагає від міністрів освіти України та Криму негайно припинити протиправну офіційну діяльність проросійських організацій Криму шляхом розпалювання ними міжнаціональної ворожнечі і відкритої неповаги до української державності в кримських школах.

Тим часом, відділ освіти Сакської районної держадміністрації проводить у місцевих навчальних закладах конкурс Моя рідна - російська мова. Кримський осередок партії ВО Свобода звернувся щодо цього до Генпрокуратури та СБУ.

За матеріалами: Е-Крым

Зараз ви читаєте новину «У Криму пропонують звільняти чиновників за листування українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути