вівторок, 04 вересня 2012 16:43

У Криму невідомі вчинили наругу над кримськотатарською святинею

У Білогірську (АР Крим) невідомі в ніч на 1 вересня зруйнували огорожу поховання трьох святих мусульманських богословів "Азізлер" і намалювали свастику на меморіальному камені, про це повідомляє Сегодня.

Як розповіла член Меджлісу і депутат Верховної Ради АРК Сафуре Каджаметова, на місце події приїхали співробітники міліції і СБУ, які склали протокол і порушили кримінальну справу.

"Люди дуже засмучені, це стародавні поховання. На жаль, вихованням дітей ніхто не займається, і те, що йде така антипропаганда між слов'янами і мусульманами, якраз впливає на їх уми. Є повір'я, згідно з яким, кожного, хто поглумився над могилою улема , чекає покарання неба - хвороба або нещасний випадок ", - зазначила Каджаметова.

Автор: Фото: qtmm.org
 

Зараз ця ситуація знаходиться на контролі у голови Білогірської райадміністрації Олега Русецького, який особисто стежить за ходом слідства.

"Як тільки щось стане відомо, люди понесуть покарання згідно з законом", - зазначив він.

У прокуратурі Криму ще 29 серпня відбулася міжвідомча нарада правоохоронних органів та органів влади автономії з питань дотримання законодавства у сфері міжнаціональних і міжконфесійних відносин.

Автор: Фото: qtmm.org
 

Заступник прокурора АР Крим Ришат Абдієв підкреслив, що "хоча етнополітична ситуація на півострові є стабільною, однак фіксуються випадки прояву ксенофобії, спроби" зіграти "на почуттях, які можуть стати чинниками розвитку конфліктів".

Так 8 серпня невідомі осквернили меморіальний комплекс у пам'ять про жертв депортації кримськотатарського народу в сімферопольському парку "Салгірка".

Зараз ви читаєте новину «У Криму невідомі вчинили наругу над кримськотатарською святинею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути