Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2008 19:36

У Криму може бути новий спалах пташиного грипу

У Криму немає передумов для подальшого поширення спалаху пташиного грипу, впевнений міністр охорони здоров"я Василь Князевич.

"Поки що таких передумов нема", - заявив міністр, відповідаючи на запитання журналістів на брифінгу в понеділок у Києві.

Він пояснив, що були вжиті вчасно всі необхідні заходи. Птахоферма, на якій виник спалах пташиного грипу, розміщена на деякій відстані від населених пунктів, завдяки вчасно початим заходам, на даний момент вогнище захворювання ліквідоване.

Водночас міністр визнав можливість виникнення нового спалаху пташиного грипу, тому що в цьому регіоні підвищений ризик виникнення такого захворювання через маршрут перельоту (міграції) диких птахів.

Як відомо, 17 січня в лабораторії був підтверджений випадок виникнення пташиного грипу типу H5N1 у пташиному господарстві біля села Рівне Червоногвардійського району Криму.

Станом на 21 січня працівники Мін здоров"я обстежували 170 населених пунктів, близько 10 тис. дворів, на яких утримуються 50,5 тис. голів птахів, однак випадків падежу птахів виявлено не було, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Криму може бути новий спалах пташиного грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути