Ексклюзиви
субота, 10 листопада 2018 11:15

У Київському патріархаті спростували черговий фейк Москви

У Київському патріархаті спростували черговий фейк Москви
Речник Української православної церкви Київського патріархату, архієпископ Євстратій Зоря: "Цілком офіційно хочу повідомити, що питання переходу на новий календар не порушується і не розглядається у процесі об'єднання та у зв'язку з наданням томосу". Фото: Укрінформ

У Росії поширюють неправдиві чутки про "новий стиль" церковного календаря єдиної Помісної Української Православної Церкви.

"Це є інформаційна диверсія. Вона напередодні важливих подій повинна посіяти суперечки та недовіру серед православних в Україні. Адже ідея переходу на новий стиль має не лише прихильників, але і численних переконаних опонентів", - написав у Facebook речник Української православної церкви Київського патріархату, архієпископ Євстратій Зоря.

За його словами, у минулому були приклади, коли адміністративне впровадження нового стилю призвело до поділу в Церквах.

"Цілком офіційно хочу повідомити, що питання переходу на новий календар не порушується і не розглядається у процесі об'єднання та у зв'язку з наданням томосу. Кожна автокефальна Церква самостійно вирішує календарне питання і жодних приписів чи вимог щодо цього в томосах, які надавалися Вселенським Патріархатом у ХХ столітті, не встановлювалося", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томос: назвали дату Об'єднавчого собору

Це інформаційна провокація з московським корінням, додає архієпископ.

"Минулого року законом України 25 грудня було визнане святковим днем. Всі, хто бажають святкувати цього дня згідно зі своїми переконаннями, мають можливість робити це. Питання томосу та автокефалії з цим не пов'язане", - зауважив Євстратій Зоря.

11 жовтня у Стамбулі оголосили рішення Синоду. За ним Вселенський Патріархат продовжує процедуру надання томосу для автокефалії Українській православній церкві. Тоді Святійший Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний Архієрейський собор для об'єднання трьох церков - УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП в Єдину українську помісну церкву. Це відбуватиметься на добровільних засадах.

Зараз ви читаєте новину «У Київському патріархаті спростували черговий фейк Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути