Ексклюзиви
понеділок, 01 березня 2010 14:03

У київських парках встановлять антивандальні таблички

У київських парках встановлять антивандальні таблички
Навесні комунальні служби встановлять в київських парках антивандальні таблички. Про це повідомляє прес-служба "Київзеленбуду".

Так, з березня-квітня комунальне об"єднання планує за допомогою ЗМІ почати соціальну акцію "Не ламай свій будинок!", яка направлена на підвищення соціальної активності киян і на формування відповідальності перед рідним містом.

"Вандалізм в парках виявляється в тому, що підлітки ламають і розписують ненормативною лексикою лавки, урни, пам"ятники, розбивають вази для квітів, ламають і розбивають плафони ліхтарів. Також кияни, дресируючи собак, знищують дерева і чагарники, толочать газони, чим завдають істотної шкоди бюджету міста, оскільки відновлення цих об"єктів коштує достатньо дорого", - відзначили в "Київзеленбуді".

У зв"язку з цим навесні у всіх міських парках обіцяють розвісити таблички із закликами не смітити в парках, не ламати дерева, не вигулювати собак і поводитися гідно. Також всі зони відпочинку облаштують інформаційними стендами, з яких відвідувачі зможуть дізнатися, де можна фотографувати, гуляти з коляскою, грати в шахи.

"Така практика широко використовується в європейських країнах, і ми дуже розраховуємо на свідомість наших громадян, адже якщо кожен свідомо відноситиметься до київських парків, то і ремонтувати і відновлювати нам буде нічого, і всі наші зусилля будуть направлені на нові проекти", - підкреслили в зеленбуді.

Нагадаємо, раніше міська влада обіцяла встановити в столичних парках антивандальні лавки та урни, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «У київських парках встановлять антивандальні таблички». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути