вівторок, 28 жовтня 2008 15:00

У Києві затримано злочинців, які захопили в заручники бізнесмена

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС в Києві спільно з колегами зі Служби безпеки України затримали двох здирників, які викрали бізнесмена і вимагали за його звільнення 300 тисяч доларів США, передає прес-служба МВС України.

Співзасновника столичного товариства з обмеженою відповідальністю, яке мало ексклюзивне право на реконструкцію житлового мікрорайону в столиці та будівництво кількох житлових комплексів, зловмисники викрали напередодні підписання інвестиційної угоди.

Майже добу чоловіка тримали в заручниках у будівельному вагоні в селі Бугаївка Київської області. Тортурами та погрозами у нього вимагали сплатити 300 тисяч доларів США, також переоформити на користь зловмисників особисте майно (автостоянку).

Працівники столичного УБОЗ та спецпідрозділу "К" СБУ провели спецоперацію зі звільнення заручника і під час передачі грошової "кукли" в сумі 25 тисяч доларів США затримали двох здирників: уродженця Читинської області Російської Федерації (1978 р.н.) та киянина (1973 року народження). Наразі їм обом обрану міру запобіжного заходу - підписку про невиїзд. За ознаками злочину, передбаченого частиною 1 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, Деснянським РВ ГУМВС України в Києві порушено кримінальну справу, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві затримано злочинців, які захопили в заручники бізнесмена ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути