понеділок, 24 листопада 2008 15:12

У Києві затримано керівника фінансової компанії Kings Capital

Столична міліція за обвинуваченням у шахрайстві із коштами громадян затримала керівника фінансової компанії Kings Capital Олександра Бандурченка.Про це сьогодні в інтерв"ю журналістам повідомив начальник Головного управління МВС України в Києві Віталій Ярема. За його словами, зараз затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.

"Дає свідчення про події, які відбувалися протягом півтора років, коли під відповідні інвестиційні угоди бралися у великій кількості гроші громадян", - повідомив Ярема.

Водночас, він зауважив, що підставою для порушення кримінальної справи за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) стали заяви від близько 60 громадян, які згідно із укладеними угодами з Kings Capital не можуть отримати ні обіцяні відсотки, ні вкладені кошти.

Відповідаючи на уточнююче питання, до якої категорії населення відносяться потерпілі, Ярема сказав: "Переважна більшість громадян, які здавали кошти, є парафіянами Посольства Божого".

Крім того, начальник головного столичного управління МВС проінформував, що міліція має у своєму розпорядженні інформацію про те, що вкладені громадянами кошти "готівкою вивозили за межі України".

"Сума коштів, отриманих від громадян, перевищує 100 млн доларів, - підкреслив Ярема.-Тобто, це більше, ніж Еліта-Центр".

"Мені не хотілося б, щоб це була друга Еліта-Центр, і ми забезпечимо відповідні заходи (для повернення вкладів громадян)", - зауважив він, зазначивши також, що вже накладено арешти на об"єкти нерухомості та земельні ділянки, які належать Kings Capital, "але цих коштів буде дуже мало для відшкодування". Тому в даний час міліція докладає всіх зусиль, щоб відстежити рух коштів за рахунками.

Також начальник столичної міліції зауважив, що сьогодні в одному із судів Києва вирішуватиметься питання про обрання Бандурченку запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Києві затримано керівника фінансової компанії Kings Capital». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути