пʼятниця, 05 грудня 2008 13:37

У Києві затримали одного з "Башмаків"

Співробітники київського Управляння по боротьбі з організованою злочинністю спільно з колегами із кримського УБОЗу в результаті операції затримали одного з учасників організованого злочинного угруповання "Башмаки", який перебував у міждержавному розшуку за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів з 1991 по 2007 роки.

Про це повідомили у Департаменті зв"язків з громадськістю МВС України.

Затриманий є одним з обвинувачених по кримінальній справі, порушеній за фактом скоєння вбивств, створення злочинної організації та бандитизму.

Так, 26 грудня 1996 року він спільно з іншими учасниками ОЗУ вчинив у Сімферополі замах на вбивство громадянина Є. та завдав йому численних колото-різаних поранень, внаслідок чого потерпілий став інвалідом. Крім цього, 29 грудня 2006 року в приміщенні кінотеатру міста Сімферополь він з корисливих мотивів вчинив вбивство громадянина М.

За місцем тимчасового проживання зловмисника проведено обшук та вилучено документи, які мають доказове значення причетності останнього до вчинення злочинів.

Його затримано у порядку ст. 115 КПК України та доставлено до Подільського районного управління ГУ МВС України в місті Києві. Наразі вирішується питання щодо обрання стосовно зловмисника міри запобіжного заходу - тримання під вартою.

В 1990-х роках дві найбільш могутні організовані злочинні угруповання - "Башмаки" і "Сейлем" - вели між собою запеклу боротьбу за розділ сфер кримінального впливу на півострові.

На початку березня 2008 року в Києві був затриманий оголошений в розшук депутат Верховної Ради Криму Рувім Аронов, якого в міліції вважають одним з лідерів ОЗУ "Башмаки". Суд видав санкцію на арешт депутата. За даними правоохоронних органів, Аронов у складі організованого злочинного формування "Башмаки" притягується до кримінальної відповідальності за здійснення тяжких і особливо тяжких злочинів, зокрема "замовних", з використанням вогнепальної зброї на території Криму та інших регіонів України, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Києві затримали одного з "Башмаків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути