Ексклюзиви
пʼятниця, 13 листопада 2009 16:48

У Києві закрили найпотужнішу лабораторію з діагностики вірусу A/H1N1

У Києві закрили найпотужнішу лабораторію з діагностики вірусу A/H1N1

У Києві сьогодні, 13 листопада, закрили найпотужнішу в Україні лабораторію з діагностики вірусу грипу A/H1N1 клініки Eurolab, що робила тести безкоштовно.

Голова фонду Eurolab, керівник штабу Кияни проти грипу Андрій Пальчевський заявив: "Я вважаю це викликано тим, що ми фіксуємо розмахи епідемії свинячого грипу, за останні дні до нас звернулося понад 100 тисяч людей, багатьом з них тести були зроблені безкоштовно. Це просто неприпустимо і злочинно в епоху епідемії. Ми вважаємо, що це зведення рахунків", зазначив Пальчевський.

За його словами, "чиновники хочуть зменшити реальні розмахи епідемії грипу A/H1N1 в Україні", і висловив сумніви щодо правдивості інформацією МОЗ України про масштаби епідемії та реальну кількість хворих на вірус A/H1N1.

"Наприклад, в Америці за шість місяців епідемії свинячого грипу вірусом A/H1N1 були заражені 22 мільйони людей, близько чотирьох тисяч загинули, з них 540 дітей. Але ж у США понад 20 лабораторій, а у нас тільки три", сказав Пальчевський.

За його словами, лабораторію клініки Eurolab закрила міська санітарно-епідеміологічна станція, за порушення у документації.

"Але ми працюємо вже п"ять років. І проблем не виникало. Ми - єдина в Україні приватна лабораторія, яка діагностує вірус грипу A/H1N1", зазначив Пальчевський.

Як повідомлялося раніше, 6 листопада в Києві почали роботу пункти для безкоштовного діагностування грипу та надання професійної консультативної допомоги жителям столиці.

Пункти створено за підтримки громадської ініціативи Народний штаб Кияни проти грипу та благодійного фонду Eurolab.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров"я не вважає потрібним оприлюднювати дані про кількість лабораторно підтверджених випадках захворювань на пандемічний грип.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Києві закрили найпотужнішу лабораторію з діагностики вірусу A/H1N1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути