субота, 13 грудня 2008 12:24

У Києві заборонять генетично модифіковані продукти

У Києві заборонять генетично модифіковані продукти
З 1 січня з Києва приберуть усе генетично модифіковане дитяче харчування. Решта продуктів змусять маркувати і перевіряти — це з ГМО, а це — без.

У четвер на сесії Київради депутати проголосували за заборону реалізації в Києві дитячого харчування, до складу якого входять генетично модифіковані організми. Решта всіх продуктів, що містять ГМО, заборонили продавати без наявності позитивного виведення держекоекспертизи. Крім заборон, є і рекомендації: "малювати" на упаковках і стендах з продукцією всю інформацію про ГМО в продукті, проте це не обов"язково, - повідомляє "Сегодня".

Київміськадміністрація ж у даний момент готує звернення в Кабмін, щоб розробити і затвердити правила торгівлі продуктами з ГМО.

У цей час, говорять експерти, експертиза добровільна. Поки її проходить лише 36 виробників. Проте з жорсткішанням правил торгівлі, доведеться проходити всім.

У супермаркетах же про нововведення поки не чули, проте готові його виконувати в майбутньому. "Ми й так вимагаємо сертифікати якості, в яких повинна бути вказана наявність ГМО, і без них продукцію не ставимо", — пояснюють у прес-службі торгової мережі. Тепер, говорять, доведеться вимагати і рішення держекоінспекції.

Зараз ви читаєте новину «У Києві заборонять генетично модифіковані продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути