Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2008 17:24

У Києві водії маршруток погрожують блокувати рух

Приватні перевізники обіцяють перекрити рух на київських дорогах, якщо столична влада не дасть згоди на підвищення плати за проїзд у маршрутних таксі.

Про це заявив голова профспілки таксистів України Василь Попик, коментуючи плани Київської міськдержадміністрації утримувати тарифи на проїзд у маршрутних таксі і замінювати приватних перевізників комунальними.

За його словами, приватники витратили гроші на купівлю мікроавтобусів, а зараз столична влада хоче відібрати у них цей бізнес. Тому підприємці обіцяють влаштувати акцію протесту, заблокувавши на київських дорогах рух транспорту.

Як повідомлялося, у листопаді минулого року приватні перевізники Києва заявляли про можливе припинення своєї роботи, якщо міська влада не дасть згоди на підвищення тарифів на проїзд у маршрутках.

Керівники 42-х київських компаній, що спеціалізуються на маршрутних автоперевезеннях, поставили перед КМДА ультиматум: або до грудня міська влада підвищує тарифи на проїзд, або приватні перевізники будуть вимушені припинити роботу. Приватні структури зажадали від міської влади збільшити вартість проїзду на 25-30% (з 0,75-1,75 грн. до 1-2,25 грн.).

У КМДА заявили, що про будь-яке підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті, щонайменше, до Нового року мови бути не може. Столична влада погодилася вивчити ситуацію і подумати, яким чином допомогти приватним перевізникам.

8 лютого цього року під час інтернет-конференції перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Денис Басс повідомив, що на сьогодні 40% громадських перевезень у столиці виконується бізнесменами, а не комунальним транспортом. Він заявив, що столична влада розробила стратегію, згідно з якій, частина маршрутних таксі буде замінена великогабаритними автобусами, також на деяких маршрутах працюватимуть маршрутні таксі від комунальних автопідприємств. Реалізувати цю програму планується за 2 роки, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Києві водії маршруток погрожують блокувати рух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути