середа, 15 жовтня 2008 10:22

У Києві відріжуть російські телеканали

Російські телеканали "Перший канал. Усесвітня мережа", "РЕН-ТВ" і "РТР-планета" відключать в Києві услід за Запоріжжям і Черніговом.

Вчора стало відомо, що найбільший оператор кабельного телебачення в Україні, компанія "Воля", на чию частку доводиться 80% абонентів столиці, має намір з 1 листопада виключити російські телеканали зі своїх пакетів. У компанії "Торсат", що представляє інтереси цих телеканалів, пообіцяли оспорити їхнє відключення в суді.

Нагадаємо, Нацрада із телебачення і радіомовлення зобов"язала кабельних операторів припинити ретрансляцію не адаптованих до вітчизняного законодавства телеканалів, зокрема ОРТ, РТР, RenTV.

За словами глави Нацради Віталія Шевченка, 1 березня цього року закінчилося три роки з тих пір, як Нацрада прийняла вимогу до провайдерів дотримувати норми вітчизняного законодавства при ретрансляції іноземних телеканалів.

"Мова йде про багато законів, зокрема - про рекламу, авторські і суміжні права, моралі і ін. Мова не тільки в дотриманні або недотриманні норми української мови в ефірі", - сказав Шевченко.

У свою чергу, Росія виразила стурбованість введенням заборони на телевіщання в Україні російських телеканалів, повідомляє Лігабізнесінформ.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відріжуть російські телеканали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути