понеділок, 08 лютого 2010 18:11

У Києві відкрили першу державну аптеку на базі "Укрпошти"

У Києві відкрили першу державну аптеку на базі "Укрпошти"

У Києві відкрили першу державну аптеку на базі "Укрпошти".

Ухвалою Кабміну передбачено, що до кінця 2010 року по країні відкриють 500 таких аптек.

Як повідомила гендиректор "Укрпошти" Таїсія Замкова, від комерційних аптек держаптеки повинні відрізнятися нижчою ціною ліків (на 20-30%) і тим, що через поштові відділення ліки зможуть замовити жителі невеликих сіл.

На першому етапі хворим запропонують препарати, які продаються без рецептів, а в перспективі їх зможуть забезпечити і рецептурними ліками.

У новій аптеці на Оболоні асортимент поки невеликий. Що стосується цін, корвалол там коштує 3,30 грн. за пляшку, валідол - 1 грн. за упаковку. У звичайній аптеці корвалол продають на 20% дорожче (3,98 грн.), зате валідол - дешевше (84 коп.).

Гроші на відкриття аптек планують брати із статутного фонду "Укрпошти" (150 млн. грн.), а ліки купувати не за рахунок бюджету, а в кредит, узятий в одному з рекапіталізованих банків ("Київ", "Родовід", "Укргазбанк").

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні в середу, 3 лютого, ухвалив рішення про створення мережі державних аптек на базі "Укрпошти".

Як повідомлялося, проект відповідної постанови був поданий в Кабмін Мінтрансзв"язку і Міністерством охорони здоров"я наприкінці 2009 року. Для цієї мети передбачалося збільшити статутний капітал "Укрпошти" в 2010 році на 150 млн грн за рахунок державного бюджету.

Міністерства пропонували дозволити закупівлю товарів робіт та послуг, необхідних для функціонування мережі таких аптек, без тендерних процедур в одного постачальника без погодження з Міністерством економіки.

У той час проект постанови не був схвалений комітетом з питань регуляторної політики та підприємництва.

У своєму листі комітет вказував на неприпустимість створення окремих ліцензійних умов для державної мережі аптек, а також на нерівні умови для суб"єктів господарювання, що створюються пунктом про закупівлю товарів у одного постачальника.

Сегодня, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили першу державну аптеку на базі "Укрпошти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути