понеділок, 22 грудня 2008 17:44

У Києві відкрили пам"ятник Гонгадзе

У Києві відкрили пам"ятник Гонгадзе
22 грудня в Києві був відкритий пам"ятник опозиційному журналістові Георгію Гонгадзе, убитому в 2000 році, повідомляє РІА Новости. Монумент покликаний пошанувати пам"ять як Гонгадзе, так і інших журналістів, загиблих у зв"язку зі своєю професійною діяльністю.

Мати загиблого виступила проти установки пам"ятника. Вона заявила, що раніше необхідно довести до кінця розслідування вбивства.

У свою чергу, президент України Віктор Ющенко, як повідомляє його прес-служба, звернувся до правоохоронних органів із закликом завершити розслідування цього вбивства, так само як і слідство з інших "гучних справ".

Творець "Української правди" Георгій Гонгадзе пропав без вісті у вересні 2000 року. Пізніше за сто кілометрыв від Києва було знайдено його обезголовлене тіло. У березні 2008 року за вбивство було засуджено троє колишніх співробітників МВС (у справі вони проходили як виконавці злочину).

Замовники вбивства так і не були знайдені. Незабаром після зникнення Гонгадзе колишній офіцер українських спецслужб Микола Мельниченко опублікував записи, зроблені в кабінеті тодішнього президента Леоніди Кучми. Імовірно ці плівки доводять причетність колишнього президента до вбивства, в даний час їх достовірність перевіряється. Офіційного розвитку версія про причетність Кучми до цього злочину не отримала.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили пам"ятник Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути