понеділок, 21 червня 2010 19:00

У Києві швидка допомога не приїжджатиме на температуру та високий тиск

У Києві швидка допомога не приїжджатиме на температуру та високий тиск

Київська міська рада прийняла постанову про нові правила надання швидкої допомоги киянам та виїзду карет невідкладної допомоги.

Про це повідомила сьогодні під час прес-конференції заступник голови КМДА Алла Шлапак.

Якщо цей документ підпише мер, то невідкладна допомога буде надаватися лише у складних випадках. А на підвищення тиску, температуру чи головні болі будуть приходити чергові терапевти.

Зараз готується нова система виклику швидкої допомоги. Оператор буде перерозподіляти виклики між підстанціями швидкої допомоги та районними поліклініками.

"Оператори будуть лише молодшими медичними працівниками - медсестрами та фельдшерами. Вони зможуть визначити, чи варто невідкладно їхати на виклик, чи можливо трохи почекати. Окремо продовжить існувати довідка лікарів по телефону 15-83. Там можна отримати поради, що робити поки не приїхала допомога", - розповіла Шлапак.

Головний лікар міської станції швидкої допомоги Анатолій Вершигора теж повідомив, що невідкладна допомога більше не буде виїжджати на нескладні випадки.

"В нас зараз щоденно чергують 150 бригад вдень і 99 уночі. Їм важко встигнути на важливі аварії, бо їх викликають коли піднімається температура чи коли стрибає тиск. Тепер такі випадки будуть передаватися диспетчером до районної поліклініки і протягом години має надійти допомога. Якщо ситуація не загрожує життю чи здоров"ю, то питання передається дільничному терапевту, що має прийти протягом одного дня", - зазначив Вершигора.

Однак лікар підкреслив, що на всі виклики на вулиці швидка буде їздити.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві швидка допомога не приїжджатиме на температуру та високий тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути