четвер, 20 березня 2008 14:47

У Києві процвітає рух скінхедів

Зі звичайних закликів до расової дискримінації неформали перейшли до конкретних дій.

У столиці б"ють і вбивають людей неслов"янської зовнішності. Протистояти скінхедам намагаються столичні міліціонери. У столиці розкрито друге від початку року вбивство темношкірого мешканця України.

8-го березня, міжнародного жіночого дня, столичні скінхеди своїх жінок вітати не збиралися. Вони здибалися на Поштовій площі, аби обговорити, як ненавидять людей неслов"янської зовнішності.

На зібранні вкотре вирішили лупцювати темношкірих і азіатів. Двоє скінів, один із яких неповнолітній, свою здобич – темношкірого біженця зі Сьєра-Леоне, побачили біля метро "Героїв Дніпра".

У проході між двома автостоянками хлопці наздогнали африканця. Той повертався додому зі своєю жінкою-киянкою. Без будь-яких пояснень двоє скінхедів узялися лупцювати темношкірого. 39-річний іноземець спробував чинити опір.

Супротив темношкірого чоловіка тільки розлютив нападників, і вони вирішили вбити сьєра-леонця. Били руками й ногами, потому витягли ножі.

Врятувати коханого спробувала його жіночка. Киянка здійняла ґвалт і спробувала відтягти африканця. Даремно.

Після вбивства скінхеди знищили речові докази. Спочатку спалили на пустирі одяг зі слідами крові, потім на Міністерському озері позбулися ножів.

Утім міліціонери таки вирахували підозрюваних за три дні. За словами правоохоронців, расизм у столиці перетворюється на їхній головний біль.

Олександр Головкін, прокурор Оболонського району м. Києва: "Відповідні зібрання проходили уже понад 400-500 разів у місті Києві. І хочу зазначити ті обставини, що один із нападників, який перебував у вказаному угрупованні, особисто прийняв участь у 40-ка вказаних зібраннях".

2008-го в Києві сталося два вбивства темношкірих громадян. Іще двічі скінхеди жорстоко лупцювали іноземних гостей столиці: на початку січня стусанів отримав баскетболіст БК "Київ" Маркус Фейсон, а в середині лютого травм дістали китаєць і два громадянина Ірану. Всі ці злочини правоохоронці розкрили, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «У Києві процвітає рух скінхедів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути