Ексклюзиви
вівторок, 08 вересня 2009 16:53

У Києві презентують комікси про Степана Бандеру

У Києві презентують комікси про Степана Бандеру

11 вересня у Києві відбудеться презентація ювілейної монети, випущеної з нагоди 100-річного ювілею Степана Бандери, а також збірників дитячих коміксів, присвячених лідерові українських націоналістів.

Як повідомили в Українській інформаційній службі, до збірника коміксів увійшли "Вбивства за наказом КДБ" і "Юність Степана Бандери", а також фотоархів ватажка Організації українських націоналістів, наданий архівом Центру досліджень визвольного руху, спогади його сестри і біографія.


Степан Бандера народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів Калуського повіту Івано-Франківської області в сім"ї священика.

У 1939 році очолив Організацію Українських Націоналістів.

30 червня 1941 року Національні Збори у Львові проголосили Акт відновлення Української держави. До Львова прибула команда СД та спецгрупа гестапо для "ліквідації змови українських самостійників. Провідник ОУН Степан Бандера був заарештований і перебував у концтаборі до кінця 1944 року. У концтаборі Освенцім по-звірячому було замордовано двох братів Степана Бандери – Олексу та Василя.

З ім"ям Степана Бандери тісно пов"язана збройна боротьба сотень тисяч українців у лавах Української Повстанської Армії, що стала яскравою сторінкою боротьби народу за національне і соціальне визволення.

Знищивши Провідника ОУН фізично, радянська пропаганда намагалася очорнити ім"я Степана Бандери та його соратників. Заради цього було розкручено маховик дезінформації та брехні.

Степан Бандера був убитий агентом КДБ Богданом Сташинським у Мюнхені (Німеччина) 15 жовтня 1959 року.

За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «У Києві презентують комікси про Степана Бандеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути