вівторок, 02 березня 2010 08:24

У Києві почала розвалюватися резиденція Януковича (ФОТО)

У Києві знаменитий Будинок з химерами почав розвалюватися. Зокрема, залишився майже без голови так званий "Крокодил бажань".

Серйозні тріщини розітнули скульптуру навпіл, в декількох місцях вона вже розсипалася.

Цього року дітищу архітектора Городецького виповнюється 107 років і зараз в ньому розташована офіційна резиденція Президента.

Журналісти видання звернулися по допомогу в міське Головне управління охорони культурної спадщини. Там ще не чули про те, що трапилося.

"Про те, що фігура крокодила руйнується, я ще не знаю. Обов"язково піду і подивлюся. Шість років тому ми проводили реконструкцію всіх фігур. Але будівля перебуває на балансі ДУСі (Державного управління справами – ред.), тому саме вони повинні стежити за станом скульптур", – розповів начальник Головного управління Руслан Кухаренко, повідомляє БЛИК.

Як відомо, із крокодилом пов"язане одне з повір"їв: кажуть, якщо на нього подивитися і загадати бажання, то воно обов"язково збудеться.

Як повідомлялося раніше, у столиці розламався пам"ятник засновникам Києва - від нього відпали фігури Щека і Хорива. Згодом столична влада заявила, зо монументи демонтували і зв"язку з майбутньою реконструкцією.

Столичні чиновники у руйнуванні пам"ятника звинуватили радянську владу, яка з метою економії наказала будувати монументи з залізобетону і обшивати міддю.

Нині "засновників Києва" звалили просто на сніг у дворі комбіната "Художник", що на вулиці Васильківській.

Не лише засновники Києва без належного догляду не змогли вистояти проти часу.

Так, пам"ятник Богдану Хмельницькому, що на Софійській площі втратив пера з шапки через те, що прогнив болт, який їх утримував.

Ледь тримається монумент Святого Володимира. Через зсуви на пагорбі, на якому він розташований, під фундаментом просідає ґрунт.

Зараз ви читаєте новину «У Києві почала розвалюватися резиденція Януковича (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути