Ексклюзиви
середа, 20 січня 2010 14:18

У Києві перевіряють усі кисневі балони

У Києві перевіряють усі кисневі балони

Леонід Черновецький ухвалив рішення перевірити дотримання пожежної безпеки в медичних установах, які використовують в роботі балони з продуктами розділення повітря.

Про це повідомила перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька.

Київський міський голова Леонід Черновецький доручив начальнику ГУ охорони здоров"я та медичного забезпечення Людмилі Качуровій, начальнику ГУ з питань надзвичайних ситуацій Віталію Пшеничному та начальнику ГУ МНС України в м. Києві Віктору Босаку провести протягом двох днів перевірку лікувально-профілактичних закладів міста, які мають хірургічні, реанімаційні відділення та використовують балони з киснем, азотом та іншими вибухово-небезпечними речовинами.

"У зв"язку з тим, що 18 січня в Луганську у приміщенні лікарні N7 стався вибух балону з киснем, Леонід Черновецький доручив відповідним управлінням провести перевірки всіх лікувально-профілактичних закладів Києва", - заявила Кільчицька.

Проведення цієї перевірки робиться з метою забезпечення дотримання безпечних умов праці персоналу та відвідувачів лікарень.

Відповідно до вимог Правил пожежної безпеки України, балони з киснем, азотом та іншими вибухово-небезпечними речовинами повинні бути винесені за межи будівель лікувальних закладів.

Нагадаємо, 18-го січня близько 09:00 в Луганську у п"ятиповерховому будинку міської лікарні N 7, у відділенні реанімації, за попередніми даними, вибухнув кисневий балон.

У результаті сталося руйнування несучих конструкцій перекриття п"ятого, четвертого, третього і другого поверхів. На момент вибуху в будівлі медустанови перебували 366 людей (261 хворий і 105 співробітників медперсоналу).

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, яка побувала на місці трагедії, назвала причиною вибуху недбалість при транспортуванні кисневого балона. Генпрокуратура порушила кримінальну справу.

Сьогодні, 20 січня, в міській лікарні N 7 в Луганську завершено аварійно-рятувальні роботи. За даними МНС, з-під завалів витягнуто 16 тіл загиблих.

За матеріалом прес-служби КМДА

Зараз ви читаєте новину «У Києві перевіряють усі кисневі балони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути