Ексклюзиви
субота, 06 червня 2009 15:18

У Києві може з"явитися свій Чорнобиль

У Києві може з"явитися свій Чорнобиль
У Києві нараховується 1196 потенційно небезпечних об"єктів з високим ступенем ризику, зокрема 39 хімічно небезпечних, і два радіоактивно небезпечних. Таких висновків дійшла парламентська слідча комісія з розслідування протиправних рішень Київради та її виконавчого органу.

"У 2008 році зареєстровано понад 1300 надзвичайних ситуацій, зокрема понад 1000 техногенного характеру. Кількість загиблих - понад 400 людей", - сказано у звіті комісії.

"Це переважно ті, хто загинув під час ліквідації аварій. Але однозначно казати, що серед загиблих немає людей, які постраждали від наслідків аварій, ми теж не можемо", - зазначив голова комісії депутат від групи "Народна самооборона" Кирило Куліков в інтерв"ю "Дзеркалу тижня".

При цьому особливу увагу комісія приділила можливій екологічній небезпеці при будівництві Великої окружної дороги - зокрема, згадавши мостовий перехід через Київське водосховище.

"В ньому замито близько 90 мільйонів кубічних метрів радіоактивного мулу. Це близько 330 тисяч залізничних вагонів. Якщо цей шар зрушити, отримаємо нову радіоактивну катастрофу для міст Придніпров"я, що в багато разів перевищує Чорнобильську", - підкреслив голова комісії.

Відповідаючи на питання, чи змогла комісія виявити хоч якісь позитивні явища в роботі КМДА, Куліков відповів: "Немає ніякого позитиву. Ніякого. Цей звіт можна назвати, даруйте, інфернальним. Або апокаліпсичним. Я не згущую фарби. Все це дійсно просто страшно", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Києві може з"явитися свій Чорнобиль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути