субота, 12 грудня 2015 19:45

У Києві кожен бажаючий міг спробувати керувати дроном
5

Фото: Лілія Дворецька

У суботу, 12 грудня, у столиці поблизу Арки Дружби народів кияни вчилися керувати безпілотниками.

Навчитись управляти мультикопетером будь-хто може за три дні, розповів викладач Центру підтримки аеророзвідки Ігор Катеринюк.

Центр створили волонтери. Працює понад рік. За цей час фахівці підготували для фронту близько сотні військових-операторів безпілотників.

Учасників АТО вчать на операторів місяць. Військові напрацьовують навички на комп'ютерних симуляторах та слухають лекції зі вступу в аеродинаміку, з аеронавігації, метеорології, військової топографії, обслуговування безпілотника, основ радіотехніки та радіозв'язку, вчаться працювати зі спеціальним програмування, тощо.

Для цивільних пропонують прискорений курс всього на три дні.

"Популяризуємо безпілотники в Україні. Хочемо, щоб люди знали, що це таке, що завтра вони будуть всюди. В передових країнах світу вони вже застосовуються в доставці вантажів, медицині, сільському господарстві, в охороні. Наш основний напрямок, звичайно – допомога військовим. Але ми готові вчити будь-кого, кому це цікаво. Кошти, виручені від навчання цивільних, будемо направляти на безкоштовну підготовку військових", - розповіла керівник Центру Марія Берлінська.

Спочатку всіх бажаючих навчили користуватись пультом управління коптера і після моделювання польоту на ноутбуці, дали спробувати керувати.

"Утік з роботи, аби сюди прийти. Надзвичайно цікаво. Чоловіки з дитинства мають слабкість до таких речей, - каже молодий чоловік після першої спроби управляти безпілотником. - Здавалося б, на вигляд – майже іграшка, але здатна рятувати сотні життів. За такою технікою майбутнє".

Зараз ви читаєте новину «У Києві кожен бажаючий міг спробувати керувати дроном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути