середа, 04 липня 2018 13:27

У Києві бійці АТО вимагають від суду не позбавляти їх житла - ЗМІ

У Києві бійці АТО вимагають від суду не позбавляти їх житла - ЗМІ
Під Київським апеляційним адміністративним судом проходить акція військовослужбовців з вимогою продовжити будівництво житлового комплексу "Покрова".

Під Київським апеляційним адміністративним судом проходить акція військовослужбовців, які вимагають продовжити будівництво житлового комплексу "Покрова" на вул. Січових Стрільців, 59. Біля стін будівлі зібралися військові, які представляють підрозділи АТО і люди, які вклали свої гроші у будівництво будинку. В руках у мітингувальників плакати з гаслами "Суддя! Віднови законне будівництво","Депутат! Не тисни на суд" і "Активістам-здирникам грошей не дамо", повідомляє видання "Апостроф".

За словами учасників акції, на її проведення їх спонукав розгляд у суді питань про відновлення документів, необхідних для продовження будівництва. Вони розповідають, що житловий комплекс "Покрова" почали будувати 2016 року на землях підрозділу Міноборони, але вже через рік роботи зупинили. Причиною стало скасування одного з ключових документів - містобудівних умов і обмежень - як кажуть військові, з надуманих причин. Суд помилково вважав, що документ, який діє до закінчення будівництва, насправді повинен бути дійсним не менше 2 років. В результаті документ був анульований, а слідом анулювали і виданий державою дозвіл на будівництво.

Звинувачують у такому розвитку подій активного борця з київськими будівництвами Марка Зельдіча, якого вони називають не інакше як здирником, що діє під прикриттям депутатів Верховної Ради. Торік телеканал ZiK оприлюднив запис телефонної розмови Зельдіча, в якому той вимагав у невідомого мільйон гривень за вирішення проблеми.

Учасники акції зазначають, що за домовленістю з забудовником 10% квартир в новому будинку призначені для військовослужбовців, зокрема тих, які брали участь у бойових діях на Донбасі. Крім того, страждають і звичайні люди, які купили квартири у споруджуваному будинку.

Зараз ви читаєте новину «У Києві бійці АТО вимагають від суду не позбавляти їх житла - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути