понеділок, 28 грудня 2009 15:24

У Китаї знайшли 1800-річну гробницю легендарного полководця (ФОТО)

Китайські археологи знайшли гробницю з останками, які ймовірно належать легендарному полководцю, поету і авторові творів з військового мистецтва Цао Цао. Про це повідомляє Associated Press.

Роботи на території поховання велися близько року, однак про віднайдення останків Цао Цао вчені вирішили оголосити тільки зараз. Крім кісток китайського полководця, який жив у період з 155 по 220 рік нашої ери, в мавзолеї, площа якого складає близько 740 квадратних метрів, також були знайдені останки двох жінок.

За словами археологів, одна з них померла у віці 50 років, а друга - у 25 років. Старша могла бути дружиною Цао Цао, а та, що молодша - її служницею.

Основні відомості про життя Цао Цао викладені у знаменитому романі "Трицарство". Полководець відомий, зокрема тим, що до 205 році придушив Повстання жовтих пов"язок, яке вважається однією з причин падіння династії Хань.

Після цього Цао Цао та інші полководці вступили в боротьбу за гегемонію на території імперії.

Цао Цао помер у віці 65 років і був похований в центральній китайській провінції Хенань близько 1800 років тому.

Його образ став традиційним для китайської культури. Цао Цао як герой фігурує у безлічі творів мистецтва (у тому числі сучасного, наприклад, фільму "Битва біля Червоної скелі" Джона Ву). Вірші Цао Цао як і раніше вивчають у школах у всьому Китаї.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У Китаї знайшли 1800-річну гробницю легендарного полководця (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути